top of page

YLVA

YLVA is a mysterious group on the verge of releasing their second album, electronic music as the foundation.

Four musicians have come together from three nations with musical backgrounds completely different from each other:

Stefan Kvarnström, Antero Priha,

Asko Keränen and Niillas Holmberg.

They work under one rule: Never work together. Except on stage.

With Sámi chanting and jazz trumpet combined with various dancy atmospheres, Ylva looks to bring something completely new and unique to the fields of electronic and indigenous music.

YLVA released their first single in November 2015, Bone Voyage Recordings.

iTunes / Spotify / Deezer / Beatport

 

Ylva on elektronisen musiikin mystinen yhtye.

Debyyttilevy julkaistiin 2016.

Yhtye koostuu kolmea eri kansakuntaa edustavasta nelikosta, joiden musiikilliset taustat voisivat tuskin enempää toisistaan poiketa.

”Miten ihmeessä te tapasitte toisenne” ja ”Milloin soitatte taas täällä” ovat kaksi suosittua kysymystä Ylva-keikan jälkimainingeissa.

Yhtyeen laulusolistina toimii Niillas Holmberg, palkittu runoilija-muusikko-näyttelijä Saamenmaalta. Hänen joiku ja runot varustavat yhtyeen luonnonläheisellä, jopa shamanistisella energialla.


Stefan Kvarnström on ruotsalainen tuottaja-muusikko, joka aloitteli uraansa kuuluisan Tambourine Studiosin leivissä. Hän on työskennellyt mm. seuraavien menestyksien kanssa: Sophie Ellis Bextor, A Camp, Franz Ferdinand, Titiyo, Mel C, 22-Pistepirkko.

Antero Priha lukeutuu Suomen legendaarisimpiin trumpetisteihin. Hän on esiintynyt ja levyttänyt monien huippunimien kanssa ja säveltänyt ja vetänyt omia yhtyeitä.

Esimerkkeinä mainittakoot vaikkapa Ray Charles, Kevin Mahogany, Maria Schneider ja J. Karjalainen.

Asko Keränen on suomalaisen rock-legendan, 22-Pistepirkon, jäsen. Vuosikymmeniä kestäneen kansainvälisen suosion ansiosta ”pirkoista” puhutaan kulttibändinä.

Ylva tuo jotain täysin ennennäkemätöntä elektronisen ja alkuperäiskansain musiikin kentille. Keikoilla tapahtuu silloin tällöin myös kantaaottavia performansseja yhteistyössä mm. Suohpanterrorin kanssa. Tässä siis tuhti annos joikua ja jazz-trumpettia moniin, moniin konemusiikin genreihin vatkattuna!

Bone Voyage Recordings http://www.bonevoyagerecordings.com/artists/ylva contact : bonevoyage@bbisland.de +49-40-74041405 

YLVA FORRUNNE KANSI 2.jpg
bottom of page